Over mij

karin3

Schrijven vind ik leuk. De laatste jaren heb ik mij daarom op schrijfgebied ontwikkeld. Gewoon, door het veel te doen, maar ook door het volgen van een aantal schrijfcursussen, waaronder ‘Informatief Schrijven’ en ‘Copywriting’ aan het Centrum voor Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht. (Dit laatste even speciaal voor degenen die certificaten en diploma’s belangrijk vinden.)

In 2016 ben ik mijn eigen tekstbureau ‘Karin Weterings Teksten’ gestart. Ik was in die tijd ook nog werkzaam als onderzoeker bij de GGD Zeeland. Maar in september 2018 heb ik ontslag genomen, na daar bijna 20 jaar gewerkt te hebben. Dag zekerheid, veiligheid en vast inkomen. Maar hallelujah, hallo nieuw leven, nieuwe mogelijkheden en frisse zin.

Voor Karin Weterings Teksten schrijf ik teksten in opdracht. Mijn kwaliteit is dat ik uit een grote hoeveelheid informatie snel de kern kan halen. Ingewikkelde of saaie materie vertaal ik naar een toegankelijke en makkelijk leesbare tekst. Daarbij helpt het dat ik nieuwsgierig ben en mij goed kan inleven in andere mensen.

Heb je een tekst nodig? Voor je website, een folder of een artikel? Mail mij!

Op deze website vind je voornamelijk stukken die ik voor de lol heb geschreven, en een aantal blogs die ik schreef voor de GGD Zeeland (ook met veel lol trouwens). Wil je meer voorbeelden van zakelijke teksten die ik heb geschreven, neem dan contact met me op, dan stuur ik je een aantal.

Weet je zo genoeg over mij? Nee? Nou vooruit dan.

Ik hou van stroopwafelijs en het geritsel van populieren. Fruit hoeft niet op mijn sympathie te rekenen. En boeken uit de bieb vind ik vaak een beetje viezig. Net als winkelmandjes. Als introvert ben ik niet zo goed in koetjes-en-kalfjes-gesprekken, maar ik ga graag de diepte in (of gewoon slap ouwehoeren, dat mag ook, als het dus maar niet over de kat van je moeder gaat. ‘Die eet al al weken slecht eet, en vorige week ging ze met ‘m naar de dierenarts, en die zei, nou mevrouw dan moeten we bloed prikken, ja jeetje, weet je wel hoeveel dat kost, dus mijn moeder zei, ik kijk het nog wel even aan, en toen…’ etcetera). Ik heb een zwak voor mensen met een rafelrandje. En voor mensen die zich kwetsbaar durven opstellen. Zelf vind ik dat laatste nog retemoeilijk, maar ik vind dit al best een goed begin, al zeg ik het zelf.

Da’s wel even genoeg zo over mij. Heb je een tekst nodig, mail me dan: karin@karinweterings.nl